Nieuwe partner PSV – 28/09/2019

TopSupport nieuwe partner PSV Waterpolo

Een kijkje in de zaal bij TopSupport

28 september 2019

Eindhoven – In het clubhuis van PSV Waterpolo is het contract ondertekend met TopSupport. PSV kijkt uit naar een fijne, fitte en – zoveel mogelijk – blessurevrije periode. Hoewel TopSupport pal naast het zwembad te vinden is, hopen we elkaar in dat opzicht zo min mogelijk te zien. 😉

Topsupport werkt nauw samen met verschillende sportclubs op het gebied van preventie, diagnose en behandeling van sportblessures. Sinds kort ook met PSV Waterpolo. Sporters van PSV Waterpolo krijgen met deze samenwerking snelle toegang tot professionele medische zorg. Meestal kunnen sporters al binnen 24 uur terecht bij een fysiotherapeut of sportarts. Daarnaast is er een speciaal ‘sportblessurespreekuur’. Bij dit sportspreekuur kunnen sporters zonder verwijzing terecht voor een diagnose en advies van een fysiotherapeut.

Kans op blessures verkleinen

De club krijgt een vast aanspreekpunt als er blessures zijn of andere gezondheidsproblemen zich voordoen tijdens het seizoen. Deze coördinator koppelt snel de juiste professional aan een geblesseerde speler en koppelt weer terug aan de trainer als de speler daar toestemming voor geeft. TopSupport en PSV Waterpolo hebben bovendien afspraken gemaakt over de mogelijkheid van preventieve sportmedische keuringen. Een fysiotherapeut zal een uur per week aanwezig zijn bij de landtrainingen.

Sportmedisch advies

TopSupport biedt PSV Waterpolo gedurende het seizoen voorlichting over diverse onderwerpen en adviseert bij het opstellen van trainingsschema’s.

Alles onder één dak

TopSupport is een medisch sportgezondheidscentrum in Eindhoven met alle sport(medische) professionals (sportartsen, orthopeden, fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, etc.) en onderzoeksfaciliteiten (röntgen, echo en MRI) onder één dak. TopSupport maakt onderdeel uit van de St. Anna Zorggroep, waaronder ook het St. Anna Ziekenhuis. Dit is in het voordeel van PSV Waterpolo, omdat de professionals van beide organisaties heel gemakkelijk en snel samenwerken aan de sportgezondheid van de spelers van de club.

By | 2019-10-04T22:58:01+00:00 oktober 4th, 2019|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe partner PSV – 28/09/2019

About the Author: